Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yuregimizden gecen Ayet-i Celile  (Okunma Sayısı 790 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vesaire
El hayru fi mahtarahullahu (Hayr Allah'in sectigindedir!)
Administrator

İlâhi ente maksûdî ve rıdàke matlûbî

« : Eylül 28, 2008, 07:25:46 pm »

Bismillahirrahmanirrahim.

Ve lâ takrebûz zinâ innehu kâne fâhışeh ve sâe sebîlâ.

Ve zinaya yaklaşmayın! Çünkü o, fuhuş (hayasızlık) ve kötü bir yoldur.

(İsra Suresi-32.Ayet-i Celile)
Vesaire'in Imzasi

Ben O'ndan bahsetmeliyim,mevzum O olmalı....
{jazak Allah khair}

Vesaire
Administrator

« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2008, 06:11:38 pm »

Ve sehhara lekumul leyle ven nehâre veş şemse vel kamer(kamere), ven nucûmu musahharâtun bi emrih(emrihî), inne fî zâlike le âyâtin li kavmin ya’kılûn(ya’kılûne).

Ve gece ve gündüz, Güneş ve Ay ve yıldızları sizin emrinize verdi. Onlar, O'nun (Allahû Tealâ'nın) emri ile size musahhar (emrinize amade, hazır) kılındılar. Muhakkak ki bunda, akıl eden bir kavim için, elbette âyetler (deliller) vardır.

Nahl-12
Vesaire'in Imzasi

{jazak Allah khair}

Vesaire
Administrator

« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2008, 01:12:00 pm »

SAFFAT 11 - Şimdi onlara sor: "Yaradılışça kendileri mi daha çetin, yoksa bizim yarattıklarımız mı?" Gerçekten biz onları cıvık bir çamurdan yarattık.
Vesaire'in Imzasi

{jazak Allah khair}

Vesaire
Administrator

« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2008, 07:48:19 pm »

وَالْجَانَّ خَلَقْنَاهُ مِنْ قَبْلُ مِنْ نَارِ السَّمُومِ

Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık.

Hicr-27
Vesaire'in Imzasi

{jazak Allah khair}

Vesaire
Administrator

« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2008, 12:37:12 pm »

وَأَدْخِلْ يَدَكَ فِي جَيْبِكَ تَخْرُجْ بَيْضَاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ ۖ فِي تِسْعِ آيَاتٍ إِلَىٰ فِرْعَوْنَ وَقَوْمِهِ ۚ إِنَّهُمْ كَانُوا قَوْمًا فَاسِقِينَ

Elini yenine sok: Dışarı çıkardığında, hiçbir hastalık belirtisi olmaksızın, ak bir parıltı saçacaktır. Bu olağanüstülükler, Firavun ile soydaşlarına göstereceğin dokuz mucizenin ikisidir. Onlar kesinlikle yoldan çıkmış bir toplumdur.

Neml-12
Vesaire'in Imzasi

{jazak Allah khair}

Vesaire
Administrator

« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2008, 11:56:46 am »

Ey Rabbimiz,bizi zalimlerle birlikte kilma.

Âraf Suresi,47
Vesaire'in Imzasi

{jazak Allah khair}

Vesaire
Administrator

« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2009, 06:17:02 pm »

Şüphesiz Allah adaleti iyilik yapmayı yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

(Nahl90)

Fahreddin er-Râzî'nin ifade ettiği uzere "Bu âyette Allah Teâlâ yükümlülükle ilgili farz ve nafile mahiyetindeki ilkeleri; keza ahlâk ve âdaba dair genel ve özel konuları bir araya getirmiştir." Yine aynı müfessire göre bu âyet, Kur'an'ı "her konuda (yani insanlığın muhtaç olduğu ve ilâhî bir aydın­latma olmadan ulaşamayacağı helâl-haram, sevap-ceza konularında) açıklama ge­tiren bir rehber" olarak tanıtan bir önceki âyetin tasdiki mahiyetindedir. Çünkü bu âyetin buyruğuna uyarak her durumda adaletli olan, gerektiğinde özveride buluna­bilen, yakınlarına cömertçe iyilik eden; bunun yanında epesizlik ve hayâsızlıktan, kötülük ve çirkinliklerden, saldırgan davranışlardan uzak duran insan, aslında bu suretle ruhunun yükselişi için gerekli olan iyilikleri yapar ve kötülüklerden uzak durur hale gelmiş demektir.
Vesaire'in Imzasi

{jazak Allah khair}

hüzünbulutu
Global Moderator
*

...aVaZıM ÇıKtıĞı kAdAr sUsUyOruM...

« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2009, 08:58:38 pm »

Andolsun, onların kıssalarında temiz akıl sahipleri için ibretler vardır. (Bu Kur'an) düzüp uydurulacak bir söz değildir, ancak kendinden öncekilerin doğrulayıcısı, her şeyin 'çeşitli biçimlerde açıklaması' ve iman edecek bir topluluk için bir hidayet ve rahmettir.   

YUSUF SURESİ  111
hüzünbulutu'in Imzasi

Senden mucizeler istemiyorum.
Sadece yaşamanı,
Yaşarken beni de yaşatmanı istiyorum.

Ellerini uzat bana.
Sonra da yüzünü hayata çevir.
Ben umudun kıyısında,
Ben hayatın koynunda,
Seni bekliyor olacağım..
Hadi hayatın denilen ipin ucuna sarıl.
Yoksa,
Acıya baş göz ettiğin kaç düş(üş)ün kaldı daha ?
Unutma;
Hayat “ umut ettiğin “ kadardır..

SENOL
Üye
**

« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2009, 04:48:24 pm »

“Rabbimiz Allah’tır diyenler sonra da dosdoğru olanlar için ne korku vardır ne de hüzün. Onlar cennetliktir. İşlediklerinin karşılığı olarak cennette temelli kalacaklardır.”(Ahkâf sûresi 13-14)

SENOL
Üye
**

« Yanıtla #9 : Temmuz 02, 2009, 02:32:26 pm »

Artık Allah, onları böyle bir günün şerrinden korumuş ve onlara parıltılı bir aydınlık ve bir sevinç vermiştir. Ve sabretmeleri dolayısıyla cennetle ve ipekle ödüllendirmiştir. (İnsan Suresi, 11-12)

SENOL
Üye
**

« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2009, 02:58:40 pm »

AYET:
“Sizi korku, açlik, mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltmekle elbette deneriz. Sabredenleri müjdele!” (Bakara sûresi -155)

SENOL
Üye
**

« Yanıtla #11 : Temmuz 06, 2009, 06:57:16 pm »

AYET:
“Gerçek mü’minler o kişilerdir ki, Allah anıldığı zaman yürekleri titrer. Allah’ın âyetleri okunduğunda bu âyetler onların imanlarını pekiştirir de sadece Rab’lerine güvenip dayanırlar.” (Enfâl sûresi - 2)

suskunbedenim
Üye
**

« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2009, 04:11:09 pm »

EMEĞİNİZE SAĞLIK

Kelebek
Administrator
*

Bismillahirahmanirahim

« Yanıtla #13 : Kasım 01, 2009, 12:18:01 pm »

"Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle." Âmin.

(İbrahim sûresi, 40. âyet)
Kelebek'in Imzasi

A gönül! Mecnun misali, Leyla'nın zülfüne hemen gönül bağlama.
Çünkü seni aşk çöllerinde gezdirip duran Leyla değil, Mevlâ'dır hep...

http://minikkelebek.wordpress.com

Kelebek
Administrator
*

Bismillahirahmanirahim

« Yanıtla #14 : Kasım 09, 2009, 11:32:23 pm »

Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.

(Hucurat sûresi, 6. âyet)
Kelebek'in Imzasi

A gönül! Mecnun misali, Leyla'nın zülfüne hemen gönül bağlama.
Çünkü seni aşk çöllerinde gezdirip duran Leyla değil, Mevlâ'dır hep...

http://minikkelebek.wordpress.com

ahiret_kız
Üye
**

İnsan dünyayı zapteder, ama ağızını zaptedemez.

« Yanıtla #15 : Aralık 19, 2009, 10:55:54 pm »

59. AYET-Ey Peygamber! Hanımlarına da kızlarına da bütün müminlerin kadınlarına da söyle. Görülüyor ki burada yalnız Peygamberin hanımlarına ve kızlarına değil Nur Sûresi'ndeki "Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar zinet yerlerini göstermesinler." (Nûr 24/31) âyeti gibi müminlerin kadınları dahi bu hükmün kapsamına dahil edilmiştir. Bununla birlikte müminlerin kadınlarında aslolan hürriyet olduğu için bundan kastolunanın hür kadınlar olduğu beyan edilmiştir. Araplarda tesettür adet değildi. Cahiliyet devrinde kadına hürmet yoktu. Eski cahiliye kadınlarında erkeklerin dikkatlerini çekecek şekilde göz alıcı biçimde açık saçık çıkan açılıp saçılan orta malı olanlar bulunurdu. Bundan dolayı kız çocuklarını diri diri gömenler olmuştu. İslam ise kadının şanını iffet ve ısmetle vakar ve haysiyetle yükseltiyordu.

Nur Sûresi âyetleri "Mümin erkeklere söyle gözlerini sakınsınlar" (Nur 24/30) ve "Mümin kadınlara da söyle gözlerini sakınsınlar." (Nur 24/31) mümin erkeklerin ve mümin kadınların yani bir cinsin karşı cinse göz dikmeyip bakışlarını kısarak edeblerini ve iffetlerini korumayı öğreterek terbiyelerini yükseltmiş olduğu gibi burada da imanlı hür kadınların hiçbir şekilde eziyete uğramamalarını pekiştirmek için buyuruluyor ki: Cilbablarından üzerlerini sıkı örtsünler.

CİLBAB: Baştan aşağı örten çarşaf ferace câr gibi dış elbisenin adıdır. "Kadınların elbiselerinin üstüne giydikleri her çeşit giysidir." " Tepeden tırnağa örten giysidir" "Kadınların tesettür ettikleri her türlü elbise ve başka şeylerdir." "Çarşaf ve peçedir".

İDNÂ: Yaklaştırmak demek ise de âyette ile kullanılması kapsamak suretiyle sarkıtmak mânâsını da ifade ettiğinden üzerinden sıkı örtmek demek olur. Cilbabdan örtmek tabirinde de iki şekil vardır. Birisi cilbablarından birisiyle bütün bedenini sıkıca örtmek birisi de bir cilbabın bir tarafıyla başından yüzünü örtmek demek olur. Bu beyanda da iki suret vardır. Birisi kaşlarına kadar başını örttükten sonra büküp yüzünü de örtmek ve yalnız tek bir gözünü açık bırakmak. ikincisi de alnının üzerinden sıkıca sardıktan sonra burnunun üzerinden dolayıp gözlerini ikisi de açık kalsa bile yüzün büyük bir kısmını ve göğsü tamamen örtmüş bulunmaktır. Rivayet olunduğu üzere Ümmü Seleme (r.a.) demiştir ki: "Cilbablarından üzerlerini sıkı örtsünler' âyeti nazil olduğu zaman Ensar kadınları üzerlerine siyah elbiseler giyerek öyle bir ağırbaşlılık ile çıkmışlardı kibaşları üstünde kuşlar varmış gibi idi."

Hz. Aişe'den rivayet edilmiştir ki; "Ensar kadınlarına Allah rahmet etsin. Bu "Ey Peygamber hanımlarına kızlarına bütün müminlerin kadınlarına da söyle" âyeti indiği zaman mırtlarını yardılar onunla başlarını sardılar da Resulullah'ın arkasında öyle namaz kıldılar ki sanki başlarında kargalar varmış gibi..." demiştir. Bu tesettür onların tanınmalarına dağınık cariyelerdenadi kadınlardan vakar ve heybetle seçilerek hürmet edilmelerine ve dolayısıyla incitilmemelerine elverişli olan biçimdir. Gerçi eziyeti kendilerine davet edecek olan içi bozukları örtü tutacak değildir. Fakat imanlı temiz kadınların kirli bakışlardan yuvalarında gizli inciler gibi korunmuş kalmalarına en uygun olan biçim de budur. Asıl o zamandır ki onlara eziyet edecek olanların açık bir vebal ve iftira yüklenmiş oldukları ortaya çıkar. Ve dolayısıyla bundan önceki ve sonraki âyetlerin hükümlerine dahil olacakları anlaşılır. Bununla birlikte Allah bağışlayıcı ve çok merhamet edici bulunuyor. Burada yukardaki âyetlerin eki gibi getirilen bu son cümle çok anlamlıdır. Bu bize şu mânâları ilham eder: 1- Allah'ın bağışlaması çoktur. Bugüne kadar geçmiş açıklıkları bağışlar. O kusurları örter. Rahmeti de çoktur; bundan böyle emrini tutanları rahmetiyle arzusuna çok ulaştırır. 2- Allah bağışlayıcı ve merhametli olduğu içindir ki kadınlara eziyet edilmesine razı olmaz ve onun için örtülmelerini emreder. 3- Tesettür emrolunduğundan dolayı da kadınlar bir baskıya uğratılmasın aşırıya gidilmesin; çünkü Allah bağışlayıcı ve çok merhametlidir. Bu emri onların aleyhine değil lehine olarak vermiştir demek de olabilir.
ahiret_kız'in Imzasi

BİR HAYATKİ SONU CENNETTİR SIKINTIDAN NE ÇIKAR              

BİR HAYATKİ SONU CEHENNEMDİR RAHATLIKTAN NE ÇIKAR

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

www.lalegul.org